שיקום הפה
במרפאתנו מבצעים מגוון סוגי שיקום הפה המותאמים במיוחד למטופל בהתאם לבעיה שלו. מטרת טיפולי שיניים לשיקום הפה היא להחזיר את מצב הפה למצבו הטבעי במגוון אפשרויות טיפול, במטרה להביא לשיקום תפקודי.
אנו מספקים פתרון מקיף לבעיות דנטאליות מורכבות בשיקום הפה במגוון סוגי טיפולים כגון: כתרי זירקוניה, כתרי חרסינה, גשרים בהדבקה/הברגה, תותבות על גבי שתלים, ובתחום האסתטיקה ציפוי חרסינה – למינייט.
סוגים של טיפולי שיניים לשיקום הפה
- סוג השיקום הראשון הינו גשרים מודבקים, זהו גשר של כתרים אשר מודבק על שתלים או שיניים טבעיות מושחזות.
- סוג השיקום השני הינו גשרים מוברגים, סוג זה מומלץ יותר במקרים של כמות והיקף גדול יותר של אובדן שיניים ורקמות רכות.
הגשר המוברג נותן לנו אפשרויות רבות כדי להגיע לתוצאות הטובות יותר:
- יציבות גבוהה יותר של השיקום.
- תחזוקה קלה יותר – ניתן להוציא את הגשר בעת הצורך ולבצע ניקוי יסודי או כל תיקון או שינוי.
- הוצאה קלה לצורך טיפולים פריודנטליים או טיפולים כירורגיים נוספים שבסיומם מוחזר השיקום המוברג למקומו
3. סוג השיקום השלישי הינו תותבות על גבי שתלים, בשיקום זה השתלים נותנים יציבות טובה יותר לתותבות כך שהמטופל מקבל איכות חיים טובה יותר מאשר תותבות ללא שתלים.
שיקום הפה באמצעות כתרים
לאחר שביצענו את שלב השתלים, נעבור לשלב הכתרים, כתר לשן הוא תחליף מלאכותי לשן הטבעית ומהווה חיפוי לחומר השן. הכתר יכול להיות עשוי ממגוון חומרים וישנם מספר סוגי כרתים .
הסוג הראשון, כתרי חרסינה שבבסיסם בנויים ממתכת שמורכבת מסגסוגת של מתכות ועליהם ציפוי חרסינה.
הסוג השני, כתרי זירקוניה , עם ציפוי חרסינה או זירקוניה מלאה בעלת רמת אסתטיקה הרבה יותר גבוהה. בכתר זירקוניה אין את השכבה הפנימית של המתכת הכסופה. כתר הזירקוניה הרבה יותר בריא לפה ובמיוחד לחניכיים.
שיקום הפה באמצעות ציפוי למינייט
טיפול נוסף שבמוצע במרכז הרפואי ד"ר אנדי בויאנג’ו הוא ציפוי שיניים מסוג למינייט זהו פתרון איכותי ויעיל בתחום ציפויי השיניים כחלק מעולם האסתטיקה הדנטלית. ציפוי למינייט זהו ציפויי חרסינה דקיק מחרסינה יחודית, חזקה ועמידה במיוחד.
שיטת למינייט מתאימה למי שמעוניין להביא לשינוי בצורה או צבע השיניים ולקבל מענה איכותי ואסתטי, כגון:
- שיניים סדוקות
- שיניים שבורות
- שיניים בעלות צורה לקויה
- שיניים עם שינויי צבע קלים
- שיניים בעלות צפיפות קלה.
כיום בעידן הטכנולוגי המתקדם הסורק הדיגיטלי מאפשר לקחת מידות בצורה מהירה, יעילה ומדויקת בהשוואה לשיטות הישנות, מאפשר ללקוחות בעלי רפלקס הקאה/ בעלי חרדה דנטלית לעבור את התהליך במהירות ויעילות, כמו כן מצמצם את מספר הביקורים במרפאה.
שיקום הפה באמצעות שתלים דנטליים
שיקום הפה באמצעות שתלים דנטליים מהווה כיום דרך טיפול מקובלת ונפוצה מאוד. שתלים דנטליים נותנים מענה מצוין ברמה האסטתית, ברמת הנוחות של המטופל ובבריאות השיניים. שתלים דנטליים מאפשרים לשחזר את תפקודו התקין של הפה ושל מערכת הלעיסה. תהליכי פיתוח עולמיים ושיטות אבחון מתקדמות מאפשרות קליטה מוצלחת של שתלים בשיעור גבוה שנע בין 90%-95%.
השתל הדנטלי הוא גוף מתכתי קטן, דמוי בורג, המוכנס לתוך עצם הלסת על מנת לשמש תחליף לשורש השן שחסרה או נעקרה. בחירת סוג השתל ותכנית הטיפול נעשית בהתאם לאנטומיה של הלסת ולנתונים נוספים, כמו מיקום השתל וצפיפות העצם בלסת. החדרת השתל מתבצעת בתהליך כירורגי ובהרדמה מקומית. לאחר החדרת הבורג קיימת תקופת המתנה של 3-6 חודשים המאפשרת את קליטת השתל בעצם. שתלים דנטליים מתאימים כמעט לכל אדם בוגר. בעיקרון, כל אדם שמצב בריאותו יציב יכול ליהנות משתלים, בתנאי שמבנה וגודל עצם הלסת שלו מתאימים להשתלה, החניכיים שלו בריאים והוא מקפיד על היגיינת הפה.
שיקום הפה באמצעות הרכבת מבנה על הכתר
בשלב הבא מרכיב רופא השיניים מבנה מיוחד על “השורש” המלאכותי, עליו ניתן לבנות כתר, גשר או לתמוך ולייצב תותבת. השתלים עשויים מטיטניום שהיא מתכת חזקה התואמת ביולוגית לרקמות העצם והחניכיים ועמידה בפני הכוחות הפועלים בפה. שתלי הטיטניום נקלטים בלסת תוך יצירת מגע ישיר והדוק עם העצם.
במקרים בהם העצם אינה מתאימה לקליטת השתל, ניתן לבנות עצם בלסת העליונה על ידי הרמת הסינוס. לאחר מכן נדרשת תקופת החלמה שנעה בין שלושה לשישה חודשים, במהלכם השתל עובר אוגמנטציה ומשתלב בתוך העצם. כאשר תהליך זה מושלם בהצלחה מלבישים על השתל את הכתרים.
השתלת שיניים בשיקום מיידי - פריצת דרך בתחום רפואת השיניים מאפשרת לבצע השתלת שיניים עם שיקום מיידי. בשיטה זו, המכונה “השתלה בהעמסה מיידית”, מבריגים את השתל לעצם ועליו מניחים מבנה וכתר זמני. השתלת שיניים בהעמסה מיידית חוסכת את אי הנוחות ומשך הזמן הארוך, שעלול להימשך חודשים ארוכים מרגע העקירה ועד להלבשת המבנה והכתר.
המקרים בהם מומלץ לבצע שתלים:
- מטופלים הדורשים פתרון קבוע
בעבר, כאשר חסרו מספר שיניים צמודות בפה, הטיפול המקובל היה גשר ארוך הנשען על מספר שיניים סמוכות שהושחזו לחיזוק הגשר, או בטיפול על ידי תותבת נשלפת הנשענות על השיניים הסמוכות. כיום מעדיפים להשתמש בשתלים. הסיבה היא שכך השחזור אינו פוגע בשיניים הסמוכות, נשמר רכס הלסת, קיימת תמיכה בשפה ובלחי ונמנעת קריסת הפנים. התוצאה אסתטית ובריאה יותר. - מקרים של איבוד שן בודדת
השתל אינו נשען על השיניים הסמוכות ולא פוגע בהם. לכן עדיף לעשות בו שימוש כאשר מאבדים שן והשיניים הצמודות בריאות ללא טיפולי שורש. יתרון זה אף גדל במקרה שהשיניים והשיניים הסמוכות לא מספיק חזקות לשמש כבסיס לגשר. - חוסר מוחלט של שיניים
קיימות מספר אפשרויות לשחזור מלא של לסת חסרת שיניים, בהתאם לנתונים הפיזיים והרפואיים שלה. כאשר ניתן לבצע השתלה רק בחלק הקדמי של הלסת, אנו עושים שימוש במספר שתלים עם חיבורים כדוריים לתותבת נשלפת-על, שיושבת ביציבות רק על החניכיים. - במקרים אחרים, אנו מציבים על השתלים גשר שלם לכל אורך הלסת. כך הכתרים קבועים, מוברגים או מודבקים על השתלים.