השתלת שיניים היא טיפול רפואי כירורגי מתקדם המאפשר החלפת שיניים חסרות בשתלים דנטליים. השתלים עשויים מטיטניום, חומר עמיד ומתאים להשתלה בגוף האדם. הם מחליפים את שורש השן הטבעית ומושתלים בתוך עצם הלסת.
ד"ר אנדי בויאנג'ו מומחה להשתלות שיניים מורכבות, כולל שתלים דנטליים, טיפול בהרדמה כללית, הרמת סינוס, הליכים מורכבים וטיפולי שיניים שגרתיים. בתחום רפואת השיניים, כמו בכל תחום רפואי, ישנם מצבים המחייבים רמה גבוהה יותר של מומחיות רפואית. השגת טיפול איכותי, תחושת ביטחון וסיכוי משמעותי להצלחה מתאפשרים הודות למעורבותם של רופאים מנוסים ומיומנים. צוות המרפאה כולל אנשי מקצוע הדוברים עברית ורוסית.
השתלות שיניים - כל מה שצריך לדעת
הרבה פעמים שיניים טבעיות נפגעות ואפילו מיועדות לעקירה, בעוד כי גם מחלות שונות יכולות להוביל לאיבוד שלהם. במקרים אלו ואחרים ניתן לבצע הליכים שונים שמטרתם החלפת השיניים הטבעיות, כאשר הליכים אלו נקראים טיפולים שונים. הנה כל מה שצריך לדעת לפני שעולים על שולחן המנתח הדנטאלי, המשיכו לקרוא. בין אם בעקבות איבוד שלהם תוך התמודדות עם מחלות שונות, או שמא בשל חוסר בהם שנגרם עקב חלילה חבלה, אנשים רבים פונים בימינו לטיפולי פה שונים. בעוד שמצב של חוסר בהן יכול להיגרם עקב סיבות טבעיות, בפעמים אחרות הגורמים הם סביבתיים. באופן כללי, ישנם כמה קטליזטורים שונים שיכולים להוביל למצב של איבוד שלהם. בתוך כך, מצבים אלה יכולים לקרות כתוצאה מהקטליזטורים והגורמים הבאים:
היגיינה ובריאות: התפתחותה של עששת או דלקת חניכיים כרונית שאינה מטופלת.
נסיבות סביבתיות או חיצוניות: חבלה חזקה בפה שעשויה לגרום לשבירתן ואף נשירתן.
סיבות רפואיות: מחלות חניכיים הנגרמות כתוצאה מעישון כבד לאורך זמן רב.
שחיקת אמייל: שכבת האמייל הינה שכבה שעשויה להיפגע ולהתבלות עקב חומצה ששוחקת אותה, מה שעשוי להוביל לאיבוד שלהם בסופו של דבר.
גנטיקה: גם לגנטיקה יש תפקיד מסוים במצב של איבוד, מה שעשוי להתחיל בתור נסיגת חניכיים, לעיתים להמשיך לזיהומים שונים בחלל הפה ועוד.
מדוע חשוב לבחור במומחה לביצוע תהליך השתלת השיניים ושיקום הפה, ואילו יתרונות הוא מעניק למטופלים?
אנשים רבים סובלים מאובדן שיניים בעיקר עקב עששת שהחמירה, מחלות חניכיים או פציעה. במשך שנים רבות, אפשרויות הטיפול היחידות שהיו זמינות לאנשים עם שיניים חסרות היו גשרים ותותבות. פרוצדורה זאת מחליפה את התותבות, ומעניקה למטופל חיוך בריא, אסתטי ויפה. אם אתם רוצים לשפר את המראה, הדיבור תפקוד הלעיסה, והנוחות הכללית שלכם, השתלות שיניים עשויות להיות הפתרון עבורכם.
חוסר שיניים, מעבר להשפעתו על האסתטיקה ומראה הפנים, עלול להקשות גם על האכילה ועל הדיבור בשל אותו חלל שנוצר במקום השן החסרה. ככל שעובר הזמן, השיניים האחרות שסופגות את כל עוצמת הלעיסה עלולות להיפגע אף הן. המטופל עלול לסבול מאובדן עצם ומכאבי לסת בהמשך. חשוב להחליף שיניים חסרות, או באמצעות התקן נשלף כגון שיניים תותבות, או על ידי תחליף קבוע כמו שתל. השתלת השיניים היא פרוצדורה מתקדמת שנכנסה לשימוש רחב היקף בעשורים האחרונים, במהלכה מושתלים שתלים דנטליים המהווים שורשי שיניים חלופיים. שתלים דנטליים מספקים בסיס קבוע לכתר בודד, או כעוגן לגשרים או תותבות. השתל מחליף את שורש השן החסרה, מעליו מבוסס המבנה ועל גביו הכתר אשר מחליף את השן עצמה. שתלים דנטליים מספקים בסיס חזק לשיניים חלופיות שמתאימות באופן מדויק לשיניים הטבעיות. השתלות שיניים מחליפות את השיניים החסרות הן במראה והן בתפקוד, ומעניקות מגוון רחב של יתרונות למטופל.
מהם היתרונות של מומחה להשתלות שיניים?
הבחירה להחליף את השיניים החסרות שלך בשתלים דנטליים מתורגמת להשקעה ארוכת טווח בבריאות ואסתטיקת הפה והשיניים. פרוצדורה זאת תעניק לכם מראה אסתטי, ותחזיר לכם את החיוך ואיכות החיים. לכן, טיפול זה מורכב הגיוני שתרצו לבחור את רופא השיניים המוסמך והטוב ביותר שיבצע את הטיפול שלכם. רופאי שיניים כלליים מבצעים אף הם השתלות בשיניים אולם במקרים מורכבים ולביצוע טכניקות השתלה מורכבות מומלץ לבחור במומחה כדי לוודא שאתם בידיים טובות ושתהליך החלפת השיניים החסרות יבוצע באופן הטוב והמקצועי ביותר. מומחה להשתלות שיניים שעבר הכשרה נוספת לתהליך של השתלה ושיקום שתלים דנטליים. בניגוד לרופאי שיניים כלליים, למומחה להשתלות השיניים יש את המומחיות לבצע תהליך השתלת שתלים דנטליים, כמו גם שיקום פה באמצעות מגוון רחב של אפשרויות שיקום. אם אתם שוקלים לבצע השתלות שיניים מורכבות, חשוב לבחור במומחה שיוכל לספק לכם את הטיפול הטוב ביותר.
השתלת שיניים ללא השתלת עצם
בהזדמנות זאת, נרצה לספר כי האפשרות לביצוע ההליך ללא השתלת עצם הפכה ליותר נפוצה ומתאימה לאחוז נכבד מקרב המטופלים. בזכות מהפכה במבנה השתלים ובזכות ניסיון, ניתן להציע השתלת שיניים בחולון גם ללא הרמת סינוס ותוצאות ויוצאות מן הכלל. חוששים מכאבים? ד"ר אנדי בויאנג'ו עתיר הניסיון וצוות המרפאה מסוגלים לבצע השתלת שיינים עם תקופת החלמה קצרה להפליא. קודם כל, הרמה הגבוהה לא נופלת במאומה לעומת זו של הרופאים שמבצעים ניתוחים בת"א. כבר לא חייבים להרחיק כדי להגיע לרופאים מצוינים. יש הכל קרוב לבית. בנוסף, ניתן לבצע את הטיפול גם בשיטת ההעמסה המידית (בכפוף לבדיקת התאמה). בשיטה זאת אפשר להימנע משימוש בפתרונות נשלפים למשך תקופה ארוכה, עד שהאזור המושתל מחלים והולך.
מרפאה בחולון של ד"ר אנדי - מומחה להשתלות שיניים
אם רצונכם לדעת יותר לגבי השתלת שיניים ללא השתלת עצם ולגבי השתלה בהרדמה מלאה, פנו לצוות המרפאה, קבעו פגישת היכרות והתרשמו מהיכולת המקצועית. קבלו מענה לכל שאלותיכם ותנו לרופאים לאבחן את מצבכם. בהתאם לממצאים, תקבלו לוח זמנים לטיפול ותדעו שגם אתם, ממש בקרוב, תיהנו מאיכות חיים חדשה, שיניים מושלמות וחיוך צחור. ד"ר אנדי בויאנג'ו הוא המומחה להשתלות שיניים!
כיצד מבוצע התהליך?
זה הליך כירורגי פולשני המבוצע לאחר הרדמה מקומית (או כללית). בתהליך הרדמה מלאה, רופא השיניים משתיל את השתלים הדנטליים לתוך עצם הלסת של המטופל. בהמשך רופא השיניים מבסס את המבנה ע"ג השתל ועל גביו כתר זמני, ולבסוף את הכתר הקבוע המספק למטופל שן חזקה בדיוק כמו השן המקורית. מאחר והשתלת שיניים היא תהליך כירורגי בעל מורכבות ככל תהליך כירורגי אחר, ומכיוון שיש תמיד סיכויי לדחיית השתל בפה, חשוב לבחור ברופא מומחה לביצוע התהליך באופן מוקפד ומושלם שיבטיח סיכוי מקסימלי לקליטה מיטבית של השתלים.
אילו טכנולוגיות מחוללות מהפכה בתחום השתלות השיניים בישראל?
התקדמויות טכנולוגיות אחרונות בתחום רפואת השיניים משנות את תחום השתלות השיניים. חידוש משמעותי אחד הוא השימוש בהדפסה תלת-ממדית. טכנולוגיה זו מאפשרת יצירה מדויקת של שתלים בהתאמה אישית המשתלבים בצורה מושלמת בעצם הלסת של המטופל, משפרים את הנוחות והאינטגרציה. טכנולוגיה מהפכנית נוספת היא ניתוח השתלות מודרך מחשב. שיטה זו משתמשת בתוכנת הדמיה ותכנון מפורטת כדי להנחות את מיקום השתלים בדיוק מדהים. זה ממזער את הסיכון לסיבוכים ומבטיח מיקום אופטימלי.
חומרים ביו-קומפטיביליים, כגון זירקוניה, גם הם עושים גלים. חומרים אלו אינם רק עמידים אלא גם מפחיתים את הסיכון לתגובות אלרגיות ומקדמים אינטגרציה טובה יותר עם העצם. לבסוף, התקדמות ברפואה רגנרטיבית, כמו שימוש בגורמי גדילה ותאי גזע, משפרת את תהליך הריפוי והתחדשות העצם סביב השתלים, מה שמוביל לתוצאות מוצלחות יותר. בעוד שניתן להיעזר בכל מיני פתרונות זמניים, ניתוח מסוג זה היא פתרון קבוע לבעיה של שיניים חסרות. ישנן שיטות שונות וטכניקות רבות, כאשר בישראל אלו הן הטכניקות הנפוצות:
שתלים דנטאליים ממוחשבים: אלו הם שתלים דנטאליים המתוכננים במחשב, כאשר שיטה זו מייתרת את צילומי ה- CT ואת התכנון הידני של הרופא. זו כנראה השיטה המדויקת ביותר שקיימת כיום, אם כי לא בהכרח המתקדמת ביותר. טיפול זה נמשך בין 6-9 חודשים עד קבלת תוצאות סופיות.
שיקום על גבי השתל: טיפול זה עשוי לכלול גם קיבוע עצם, הרמת סינוס, קרי עצם סינטטית (או עצמית). הטיפול נחשב ארוך ומסורתי, והוא נמשך כ6- 18 חודשים עד שנקלטים סופית בעצם של המטופל.
מה זה בעצם שתל דנטלי?
במילים פשוטות, הדנטליים הם עצמים אשר מורכבים מטיטניום והם מותקנים במהלך ניתוח בעצם הלסת. כאשר מתקינים את השתלים בצורה הנכונה ובמיקום המדויק ביותר (כיום תכנון המיקום שלהם מבוצע גם ע"י מחשב), הם מספקים בסיס חזק לשיניים חלופיות כגון כתרים וגשרים. בתוך כך, השתלים הדנטליים מאפשרים להם להיראות ולהרגיש כמו פה טבעי לכל דבר ועניין. כמו כן, שתלים יכולים גם לעזור לשמר את עצם הלסת, ולהגן עליה מפני הידרדרות נוספת. בישראל, כ-60% מהמטופלים סובלים מאותו מצב של איבוד נפח עצם, מה שעשוי להצריך הטמעת סינוס לפני שהרופא יוכל לבצע שתלים דנטליים.
מהן טכניקות השתלת השיניים הנהוגות בישראל?
בעוד שניתן להיעזר בכל מיני פתרונות זמניים, ניתוח מסוג זה היא פתרון קבוע לבעיה של שיניים חסרות. ישנן שיטות שונות וטכניקות רבות, כאשר בישראל אלו הן הטכניקות הנפוצות:
שתלים דנטאליים ממוחשבים: אלו הם שתלים דנטאליים המתוכננים במחשב, כאשר שיטה זו מייתרת את צילומי ה- CT ואת התכנון הידני של הרופא. זו כנראה השיטה המדויקת ביותר שקיימת כיום, אם כי לא בהכרח המתקדמת ביותר. טיפול זה נמשך בין 6-9 חודשים עד קבלת תוצאות סופיות.
שיקום על גבי השתל: טיפול זה עשוי לכלול גם קיבוע עצם, הרמת סינוס, קרי עצם סינטטית (או עצמית). הטיפול נחשב ארוך ומסורתי, והוא נמשך כ6- 18 חודשים עד שנקלטים סופית בעצם של המטופל.
למי ניתן לפנות כדי לבצע השתלת שיניים בחולון?
במרכז הרפואי ד"ר אנדי בויאנג'ו מיושמות טכניקות מתקדמות מאוד באמצעים טכנולוגיים חדשניים המבטיחים תוצאות אופטימליות עבור המטופל. טיפול זה מורכב כגון השתלת שתלים בזאליים, שתלים זיגומטיים והרמות סינוס פתוחות מבוצעות על ידי מומחה פה ולסת בעל הסמכה וניסיון רב בתחום. העיר חולון גדלה מאוד בשנים האחרונות ומיטב מרפאות השיניים קבעו בה את משכנן. תושבים רבים מבני העיר מחפשים מרפאת שיניים מומלצת ומוצאים זאת קרוב לבית. אנשים שנאלצו לבצע עקירות או כאלה שאיבדו שיניים בשל מחלת חניכיים או מכל סיבה אחרת כבר לא מוכנים להסתפק בפחות מאשר השתלה. במרפאה של ד"ר אנדי בויאנג'ו בחולון מתבצעות השתלות שיניים בשיטות המתקדמות ביותר, בשיעורי הצלחה מדהימים. לפני התחלת התהליך, יש לבצע בדיקה מדוקדקת שנעשית על ידי רופא שיניים מיומן. את ביצוע ההשתלה אין לבצע כלאחר יד וחשוב לדעת איך ניתן לבצע את השתלת שיניים בהתאמה לאופי העצם ומבנה הלסת.
למי מיועדות השתלות שיניים
באופן כללי, הטיפול מיועד עבור כל מי שרוצה להחזיר את החיוך שלוה, להרגיש שוב את הביטחון העצמי כשמחייכים ולהנות מחלל פה מחייך בריא ותקין. הליכים אלו מיועדים למטופלים מעל גיל 18 למעט חריגים, כאשר הרופא המטפל יצטרך לבדוק טרם ההליך את הגורמים הבאים:
גיל המטופל הנדרש לעבור ניתוח שכזה.
מצב רפואי נוכחי וכן היסטוריה רפואית של המטופל
מידע תורשתי והיסטוריה משפחתית
סוג הטכניקה בה המרפאה תשתמש
רגישויות שונות לתרופות וחומרי הרדמה
לאחר בדיקת הפקטורים שלעיל, הרופא שלכם יקבע את כמות השתלים הדנטליים הנדרשים בפה המטופל.
ד"ר אנדי בויאנג'ו - סוגי שתלים והשתלת שיניים
כיצד מתבצעת החדרת השתל לעצם הלסת?
יש לציין כי הניתוח, קרי החדרת שלו ללסת. לכן הניתוח הזה מבוצע אמנם בהרדמה מקומית, אבל ניתן גם לבקש לעבור את ההליך בהרדמה מלאה. זאת, במקרים בהם המטופלים חרדים מדי בשביל לעבור את ההליך בהכרה או בעצם תחת אלחוש. נכון להיום, ישנן שיטות עיקריות עבור החדרתו לעצם הלסת. השיטה הנפוצה היא באמצעות קדיחה. עד כה, זהו השלב הכירורגי הראשוני של החדרתו לעצם. לאחר שמשתילים אותו, ממשיכים הלאה לשלבים הניתוחיים הבאים של ההליך:
מעקב רפואי: לאחר ביצוע הניתוח, נכנסים לתקופה מסוימת של מעקב רפואי, בו הרופא מוודא כי אכן נקלט כראוי בתוך העצם של הלסת.
חשיפת השתל: בשלב זה, לאחר שמוודאים שאכן נקלט בעצם, חושפים אותו בכדי להרכיב בתוכו כיפה עשויה מתככת (מסייעת בהליך השיקום והריפוי של האזור).
התקת כתר גשר: לאחר שהאזור החלים כראוי והחלק נקלט סופית בעצם הלסת, הגיע הזמן להתקין כתר חרסינה או תחליף סינטטי אחר לשיניים שאבדו.
לאחר צליחת השלבים לעיל, עדיין מומלץ בד"כ להישאר תחת מעקב רופא ולוודא שהכתר מותקן כראוי ולא זז או מתרופף במהלך הזמן. שימו לב שאתם פונים למומחה להשתלות שיניים עם תעודות.
המלצות מלקוחות
שלום וברכה, הגעתי לביצוע שתלים בכל הפה, בעקבות המלצות טובות שקיבלתי. אני מרוצה מהטיפול המקצועי, הקשב והשירות, מעל המצופה. רב תודות
זהבה גולדשטיין
הגעתי למרפאת אנדי להחלפת שתלים קיבלתי שירות טובות מאוד מהצוות הרפואי ובנוסף שירות מעולה.
ציון מלכה
מרפאה מקצועית, נקי ומסודר, רופאים מעולים, טיפול מסור לכל מי שצריך שתלים ושיקום הפה, רופאים עם המון ניסיון בהרמת סינוס בשיטת דר אנדי, מאוד מומלץ
לד"ר אנדי יש שיטה להפחתת כאב, שיפור קליטת השתלים וריפוי מהיר
השתלים מותאמים אישית לחוסר בעצם
השתלים מיוחדים עבור מניעת הרמת סינוסים
הגעת עד לכאן ורוצה לדבר איתנו? צור איתנו קשר כבר עכשיו
מהם הסיכונים הכרוכים בהשתלת שיניים
רגע לפני שמרחיבים לגבי הסיכונים הכרוכים בניתוחי שיניים, חשוב להזכיר כי ניתוח מסוג כזה היא דרך מדויקת לשחזר את הצורה, התפקוד והאסתטיקה של חלל הפה. עם זאת, כמו כל הליך כירורגי פולשני אחר המבוצע על ידי מנתחים, ההליך טומן בחובו סיכונים מסוימים שחשוב להיות מודעים אליהם. אחד הסיכונים הגדולים ביותר הקשורים לניתוחים מסוגים כאלה הוא הנושא של זיהומים שונים הנוצרים במקרים שבהם העצם דוחה את קיבוע השתל. באופן כללי, היגיינת פה לקויה או בעיות בריאותיות כמו סוכרת, הם הקטליזטורים שעשויים להגביר את הסיכון לזיהומים שמתפתחים לאחר הניתוח. לכן, רופא מקצועי עשוי לרשום אנטיביוטיקה לפני ואחרי ההליך כדי להפחית סיכון לזיהומים. כמו כן, סיכונים נוספים שחשוב לקחת בחשבון הם סיכונים כמו בעיות פוטנציאליות בסינוסים, בעיות הקשורות חלילה לחומרי הרדמה.
עד כמה כואב ההליך, השיקום והריפוי של השתלות שיניים?
קודם כל, חשוב לזכור שהליכים כירורגיים אלו מתבצעים בהרדמה או באלחוש כמעט מוחלט של האזור המושתל, קרי חלל הפה והלסת. עם זאת, לא מעט אנשים חוששים מלהגיע למרפאה, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בהליך כירורגי. רק נציין, בדיוק עבור הליכים כירורגיים המציאו את משככי הכאבים, אל תשכחו זאת. אם אתם נמנים בין האנשים אשר חרדים עד עמקי נשמתכם בכל פעם שאתם מריחים מרפאה, כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי הרדמה כללית או אלחוש חזק יותר. יש לקחת בחשבון, בין אם עוברים את ההליך תחת אלחוש או הרדמה כללית, במהלך תקופת הריפוי ייתכנו תחושות לא נעימות. אם כי לא מאוד כואבות ברוב המקרים. בסופו של דבר, תהליך השיקום אינו כרוך בכאבים חזקים, אך בהחלט אפשר להתייעץ עם הרופא לגבי משככי כאבים.
האם סיכויי ההצלחה גבוהים
באופן כללי, בישראל, שיעור ההצלחה של הטיפול הוא לרוב די גבוה, אך עם זאת, ההצלחה של ההליך תלוי במידה מסוימת בהקפדה של המטופלים. במילים אחרות, המטופלים צריכים להישמר קשובים להוראות השיקום, שכן מדובר בהליך כירורגי לכל דבר אשר מצריך התאוששות, ביקורת רפואית וטיפולים בהתאם. לפי נתונים סטטיסטיים המתפרסמים ברשת, שיעורי ההצלחה של השתלות שיניים נעים מעל הטווחים של כ-95% - 97%. אבל, החובה של המטופלים היא לסייע בכך, כלומר לשמור על היגיינה פה ראויה, להקפיד על לקיחת אנטיביוטיקה אם נרשמה כזאת עבורם, להקפיד על ביקורת רפואית וכן הלאה. ברוב המקרים ניתן לחזור לפעילות שגרתית במיידי, אך מומלץ לקחת חופש של יום יומיים מהעבודה.
מהי דחיית שתל דנטלי ולמה מתרחשת?
ההכנה הכי טובה להליכים כירורגיים היא קבלת מידע מהימן, והכרת תופעות הלוואי הפוטנציאליות בהליך ניתוח שיניים. בעוד שהליכים מסוימים צולחים ללא הסתבכות כזאת או אחרת, הליכים אחרים עשויים להתפתח למצב בו הגוף, קרי העצם, דוחה את השתל הדנטלי. כאשר שתל נדחה, הגוף מפתח דלקת סביב האזור המנותח. זאת, על מנת להגן על עצמו מחומר זר. במקרה הזה, חומר הטיטניום בד"כ. הסיבות הנפוצות לדחייה כוללות את הבאות:
זיהום עקב היגיינה לקויה
זיהום עקב חבלה או מכה.
זיהום עקב אכילת מזונות שונים שלא בהמלצת הרופא.
מצב בריאותי אחר שאינו קשור בהכרח להליך הכירורגי של הניתוח.
באופן כללי, דלקות השתלת שיניים יכולות להתרחש בכל נקודה לאחר הניתוח הראשוני, אך לרוב הן מתחילות תוך ימים, מספר שבועות או חודשים. במקרים אלו, הסיבה לדלקת עשויה להיות טמונה בכך שהגוף דוחה את השתל. כפי שצוין לעיל, הסיבות לדחייה יכולות להיות אחרות ממטופל אחד לשני, אך לרוב הסיבות לכך נובעות מכך שהגוף אינו מזהה או מקבל את השתל כחלק מעצמו. במילים אחרות, זה קורה כאשר הגוף רואה בחומר הזר משהו שאינו שייך, ויוצר תגובה דלקתית כדי לנסות ולהגן על עצמו.
תופעות לוואי אחרי הניתוח
רוב תופעות הלוואי הנפוצות יתרחשו בימים שמיד לאחר ההליך, אך הן אמורות להיעלם תוך מספר שבועות. לעיתים רחוקות, חלק מהמטופלים עלולים לחוות כאב כרוני או אי נוחות במקום הטרי. תופעות הלוואי הנפוצות הן:
כאבים מקומיים ולעיתים כאלו המוקרנים לאזורים אחרים בפנים.
נפיחויות מקומיות ואדמומיות מקומית.
חבלות קלות באזורים חיצוניים של הפנים.
דימום קל באזור המנותח.
דלקות המטופלות ע"י אנטיביוטיקה.
זיהומים מקומיים.
יש לציין, אם אחת מתופעות הלוואי שלעיל חמורה או מתמשכת, חשוב לפנות מיד לטיפול רפואי. ההמלצה הכי טובה היא לקבל טיפול מהרופא המנתח, אבל אם המצב אינו סובל דיחוי והמרפאה סגורה, ניתן גם להגיע למיון עבור קבלת טיפול ראשוני.
בחירת מרפאת השתלות: להפחית סיכונים ותופעות לוואי
באופן כללי, כנראה שהדרך הכי טובה להפחית סיכונים ותופעות לוואי היא באמצעות בחירת הרופא המנתח הנכון. ישנם לא מעט רופאים בישראל, חלקם מקצועיים מאוד וחלקם עדיין צריכים לרכוש לא מעט ניסיון בשטח. לכן, לפני שבוחרים מרפאה לעבור בה את ההליך של ההשתלה, חשוב לבדוק את הפרמטרים הבאים:
ניסיון המרפאה: חשוב לבדוק כמה זמן המרפאה פעילה בישראל והאם הרופא המנתח רכש ניסיון נוסף גם בחו"ל.
אסמכתאות: מומלץ לברר היכן הרופא המנתח סיים את לימודיו והיכן רכש את הכשרתו בטכניקה הנבחרת והוא מומחה להשתלות שיניים.
התמחויות: כדאי לבדוק באילו טכניקות המרפאה הכי מתמחה.
ד"ר אנדי בויאנגו - רפואת שיניים ושתלים - סיור במרפאה
המדריך המלא והשלם לקראת ניתוח השתלת שתלים דנטליים
השתלת שיניים, היא הליך המשמש לשחזור השיניים הטבעיות שנשרו, עקב סיבות שונות ומגוונות שמבוצע על מנת להעניק מענה הולם לאנשים המבקשים פתרון טבעי ונוח ולהמשיך לחיות באיכות חיים טובה. בהליך הניתוחי, מבצעים הברגת שתלים אל עצם הלסת ואלה משמשים כשורשי השיניים שעליהם יבנו השיניים עצמן, העשויות מחומר הנקרא חרסינה/זרקוניה. אובדן שיניים הוא אינו עניין של מה בכך, אנשים הסובלים מאובדן שיניים בפה, מספרים כי הפסיקו לחייך מהחשש שאנשים יבחינו בשיניים החסרות, הם מדווחים שהביטחון שלהם התערער ויש אף כאלה שאינם יוצאים מהבית או נמנעים מלקיים אינטראקציות חברתיות בשל כך. אנשים הסובלים מאבדן שיניים באזור השיניים הטוחנות, מעידים על קושי בלעיסה ובעיבוד מזון ולעיתים בשיבוש האופן בו סוגרים את הלסתות יש אף מקרים קיצוניים בהם נוצר שיבוש בדיבור. אם אתם מכירים את אחת מהתופעות, דעו שיש לכך פתרון שאינו מסובך ושיעניק לכם בחזרה את השיניים שנשרו ואת הביטחון שאבד.
מתי תצטרכו לעשות השתלת שיניים
אם איבדתם את השיניים שלכם בגלל תאונה, כתוצאה ממחלות בלסת ובחניכיים, אם אתם צריכים לעקור שיניים בגלל שברים או סדקים עקב עששת, או בגלל כל סיבה אחרת, בוודאי תעדיפו לבצע השתלה לשיניים במקום לעשות שיניים תותבות. שיניים תותבות הינו פתרון מיושן וכיום ממליצים הרופאים על ניתוח להשתלת שיניים על פני תותבות, הן בגלל הנוחות והן בגלל האסתטיקה.
מחלות חניכיים – אחת הסיבות השכיחות לאיבוד שיניים
מחלת חניכיים נרגמת על פי רוב בגלל רובד חיידקים החודר אל החלל שבין השן לרקמה העוטפת אותה, החיידקים גורמים לספיגת העצם הנמצאת מסביב לשן, מה שגורם לשן לאבד אחיזה, להתרופפות ולעיתים לנשירה. מה שלא רבים יודעים זה, שהחיידקים האחראיים למחלת החניכיים, נשארים על הלשון ובחלל הפה ולכן, גם לאחר השתלות שיניים הם יהיו שם, לכן חשוב מאד להקפיד על שגרה של היגיינת פה, אחרת גם השתלים ייפגעו בגללם וכל העבודה שעשיתם תהיה לשווא. הסובלים העיקריים ממחלות חניכיים הם אנשים הנמנים על האוכלוסייה הבוגרת, אפשר לומר שכולם סובלים ממחלת חניכיים בדרגה זו או אחרת, קלה או חמורה. אולם, אם מקפידים על שגרת טיפוח והיגיינת הפה, אפשר לשלוט במחלה ואף להאט אותה. תחזוקה קפדנית תכלול: צחצוח הפה פעמיים ביום (בוקר וערב) ושימוש במי פה. טיפול אצל שיננית אחת לחצי שנה. ביקורת תקופתית אצל רופא השיניים.
מה חשוב לדעת כשנכנסים לתהליך
כשנכנסים לתהליך השתלת שיניים חשוב לדעת שכל מהלך הטיפול, הכולל את הניתוח, חשיפת השתלים והתקנת השן עצמה, הוא תהליך הלוקח מספר חודשים. ברובו הוא תלוי ביכולת ההחלמה של המטופל וברמת התאוששות של מקום ההשתלה ולכן לא ניתן לזרז את התהליך. יש הנוטים לחשוב כי תהליך השתלת שתלים דנטליים הוא טיפול חדשני, אולם זהו טיפול הקיים כבר למעלה מארבעים שנים וזהו תחום שמתפתח, מתחדש ומתעדכן כל העת. הטכנולוגיות החדישות בשילוב הניסיון הרב של הרופאים המנתחים, מאפשר לרופאי השיניים לבצע ניתוחים אלה בהצלחה מרובה, ניתן לומר שאחוזי ההצלחה עומדים על למעלה מ 95%. בזכות הטכנולוגיה המתקדמת, והחדשנות האינסופית, כיום, מטופלים שאיבדו שיניים יכולים ליהנות מאיכות חיים טובה, מנראות משביעת רצון ומהאפשרות לאכול באופן מיטבי.
מי רשאי לבצע השתלת שיניים
בישראל, כל רופא שיניים רשאי לבצע ניתוחי השתלות שיניים. אולם, משום שזהו ניתוח הכרוך בסיכונים ובמתן הרדמה, רצוי מאד שמי שמבצע אותו יהיה בעל ניסיון רב וידע בהשתלה ושיקום הפה. רופאי השיניים במרפאה, מקפידים להשתתף בהשתלמויות, לעבוד עם חומרים חדשים וטכנולוגיות חדישות ואחוזי ההצלחה שלהם בניתוחים מסוג זה, הם גבוהים. אנחנו תמיד נמליץ ללכת למומחה להשתלות שיניים ען ניסיון רב בתחום.
מהן ההכנות הנדרשות לפני ההשתלה עצמה
לפני הכל, חשוב לבחור רופא או רופאה כמו ד"ר אנדי בויאנג'ו המתמחים בהשתלת שתלים דנטליים, שיש להם תוצאות מוכחות ושקיבלתם עליהם המלצות. אם אתם עומדים להפקיד את הפה שלכם להליך שיש בו מן הסיכון, חשוב שמישהו מקצועי ומיומן יטפל בכם ושתדעו שהוא משתמש אך ורק בחומרים איכותיים. חומרים שאינם איכותיים עלולים לקצר את חיי השתלים ולהיפגם מהר יותר. אחרי שבחרתם רופא לא פחות ממצוין, זה השלב בו תעברו הערכה על ידי הרופא. הוא יבצע סדרת בדיקות, יחקור את ההיסטוריה הרפואית שלכם, יבחן את הפה והלסת ויעשה לכם צילומי רנטגן או הדמיות CT(במקרים מסוימים ישלח אתכם הרופע לצילום מיוחד במרפאה חיצונית – תלוי במורכבות הטיפול.) לאחר שתתקבל התמונה המלאה, יוכל הרופא להחליט על מתווה הניתוח ולתכנן את ההשתלה. במקרה של שתל אחד, התוכנית תהיה פשוטה אולם, אם תזדקקו למספר שתלים, התכנון יהיה מורכב יותר.
אחד הפרמטרים שיקבעו כמה מורכב יהיה הניתוח, הוא כמות העצם באזור ההשתלה. במקרה שבו כמות העצם קטנה, או שהעצם נספגה, או שהשתל מתוכנן קרוב לסינוס, יהיה צורך בניתוח מקדים שבו יוסיף הרופא עצם, יכין את הסינוס להשתלה או ירים את הסינוס. במקרים מסוימים, ניתן יהיה להשתמש בשיטת הרמת הסינוס החדשנית DIVA המבוססת על שתל "חכם" המאפשר לבצע הרמת סינוס בפעולה כירורגית זעיר פולשנית. שיטת DIVA הופכת את התהליך לקצר ובטוח יותר, מפחיתה משמעותית את משך הטיפול, מפחיתה כאבים ומקצרת את משך ההחלמה. שיטת ביקון אלו שתלים קצרים שהוכחו כפתרון מושלם במקרים של חוסר עצם או חוסר של שן בודדת ומהווה פתרון איכותי לטווח ארוך, עם אחוזי הצלחה גבוהים. בזכות שתלי בייקון ניתן להימנע מפרוצדורות כירורגיות מורכבות, ההשתלה מתבצעת בזמן קצר וזמן החלמה מהיר.
רגע לפני ההשתלה – ההרדמה
ברוב המקרים מבוצע הניתוח בהרדמה מקומית, באותה שיטה בה נעשית ההרדמה בזמן טיפול שיניים רגיל. לאנשים עם חרדה מהטיפול, ניתן להציע שימוש בגז צחוק שינטרל קצת את החשש ובמקרים חריגים בהם המטופלים חרדים בצורה קיצונית, ניתן לבצע הרדמה כללית. ישנן סיבות בגינן לא ניתן לנתח בהרדמה מקומית, ולרשות המטופל עומדת האופציה לעשות את זה בהרדמה כללית. במקרה של הרדמה כללית, יבחן הרופא על פי המצב הרפואי האם ניתן לעשות זאת במרפאת השיניים.
הניתוח והשלבים
הניתוח להשתלת שתלים דנטליים מתקיים במרפאה של רופא השיניים. במידה ואין צורך לעשות הרמת סינוסים או השתלת עצם, ניתן להתחיל מיד בהשתלת השתלים הדנטליים. התהליך הוא בן שלושה שלבים: התקנת השתל או השתלים, חשיפתם ולבסוף, התקנת השן.
שלב א׳ – התקנת השתל הדנטלי
שלב זה מבוצע בהרדמה מקומית. רופא השיניים המתמחה בהשתלת שיניים, יבצע חתך בחניכיים על מנת לחשוף את עצם הלסת. הוא קודח אל עצם הלסת חור שלתוכו מוכנס בתנועות הברגה השתל הדנטלי העשוי מטיטניום. השתל שהוא גוף מתכתי הנראה כמו בורג, מוחדר אל העצם, כך שהוא אינו בולט מעל החניכיים ולאחר שהסתיימה החדרת השתל המקום נתפר באופן בו רקמת החניכיים מכסה את השתל כולו. הניתוח ייקח בחשבון תמיד את הפן האסתטי ובמידה ומדובר בשן קדמית, יתקין הרופא שן זמנית העשויה חומר אקרילי שתקובע באמצעות גשר שיחזיק אותה. במידה והשן היא אחורית והיעדרה אינו יוצר כל בעיה אובייקטיבית בדיבור או בלעיסה, ניתן לוותר על התקנת שן זמנית ובכל מקרה ידון על כך הרופא עם המטופל ויגיעו יחד להסכמה.
שלב ב׳ – חשיפת השתלים, על מנת להתקין את כיפת המתכת
לאחר השתלת השתל הדנטלי, מתפתחים סביב השתל תאי עצם המתחברים אליו, כשהתהליך הזה מגיע לידי סיום, אז ניתן לבצע את חשיפת השתל. המקום אמור להחלים בטווח שבין שלושה עד שישה חודשים. אין זמן מדויק מכיוון שלכל אחד ואחת יש את קצב ההחלמה האישי ולכן, לאחר הגעה לביקורת במרפאה ומשהרופא בדק וראה כי המקום החלים והגליד, ניתן לבצע את חשיפת השתל. החשיפה מתבצעת מתוך מטרה להכין את המקום לשלב הבא בו יורכב עליו כתר ממתכת (יש הקוראים לכך ״כיפת ברזל״) שלאחריו תורכב עליו השן.
שלב ג׳ – התקנת השן
זהו למעשה השלב הסופי בכל התהליך. לאחר חשיפת השתלים והתקנת הכיפה המתכתית על גביהם, תהיה תקופה נוספת בת מספר שבועות של החלמה (שוב, זהו תהליך החלמה אינדיבידואלי לכל מטופל ונע בין שבועיים לחמישה שבועות). בשלב הזה תותקן שן החרסינה על גבי השתל ויושלם התהליך. אולם, יש לשים לב שייתכן ״מקצה שיפורים״ שבו יהיה צורך להתאים את הכתר באופן מדויק יותר למטופל, למשל התאמת גודל, גוון והצורה הרצויה. לא תמיד ניתן מיד להגיע לדיוק מרבי ולכן ייתכן שתצטרכו להגיע שוב על מנת לבצע את ההתאמות. בעקרון התהליך בשלב הזה אינו אורך זמן רב, הרכבת השן תיקח לא יותר מכמה דקות.
תהליך ההחלמה וקליטת השתלים
כפי שנכתב למעלה, גופו של כל אדם מתנהג באופן שונה מהאחר. לכן, בכל הקשור להחלמה וקליטת השתלים, חשוב לדעת שזה אינדיבידואלי. על פי רוב, תהליך ההחלמה יהיה פשוט וללא סיבוכים, אך ישנם מקרים בהם הגוף ידחה את השתל בשל זיהום כלשהו או דלקת שהתפתחה. במקרה והשתל נדחה, יש לחזור שוב על פעולת ההשתלה מחדש וזאת לאחר טיפול בדלקת ובזיהום ולאחר שהמקום התאושש.
הוראות שאחרי ניתוח להשתלת שיניים
אין לשתות או לאכול במשך שעתיים אחרי הניתוח ובכל מקרה עד שההשפעה של חומר ההרדמה מתפוגגת.
אם לאחר הניתוח אתם חשים כאבים חזקים, החום עולה או שיש דימום חזק או הפרשות מקומיות חריגות מהפה, יש לגשת באופן מידי לרופא שניתח אתכם.
יש להימנע מאכילת מאכלים קשים ומלעיסה על המקום שבו הושתל השתל, על מנת לתת למקום להתאושש.
מומלץ מאד לא לעשות כל פעילות גופנית מאומצת במהלך כמה ימים אחרי הניתוח.
חשוב להגיע לביקורת במועד שבו קבע עבורכם הרופא המנתח, על מנת לוודא שההחלמה מתקדמת באופן הרצוי.
מהם הסיבוכים העלולים להתרחש כתוצאה מהניתוח והשתלות שיניים
ניתוח השתלת שיניים ידועים באחוזי הצלחה הגבוהים שלהם, אולם ככל פרוצדורה פולשנית, גם במקרה של ניתוחי שיניים וקיים סיכוי קל לסיבוך כלשהו להלן מספר דברים שכדאי לשים אליהם לב:
פגיעה עצבית: זוהי פגיעה נדירה וגם אם היא מתרחשת היא עלולה לחלוף מהר. במקרה כזה, עלול המטופל לאבד תחושה או את להיפגע בחוש הטעם, או לחוש נמלול בחלל הפה.
זיהום: זיהום עלול להתרחש מכיוון שחלל הפה אינו סטרילי, אולם אלה בדרך כלל זיהומים קלים הניתנים לטיפול במהירות. במקרים חריגים עלול להתפתח זיהום חמור שעלול לחדור למחזור הדם. במקרה כזה, יהיה צורך בהוצאת השתל וניקוי הזיהום.
הרדמה: יש אנשים הרגישים להרדמה ועלולים לפתח תגובה אלרגית. לכן אם יש רגישות מסוג זה, חשוב לעדכן את הרופא.
דימום מוגבר: כבכל ניתוח פולשני, גם בניתוח זה ייתכן דימום קל ומקומי זמן קצר אחרי הניתוח. אם מתפתח דימום חזק יותר מאוחר יותר (למרות שדימום מסוג זה הוא נדיר.) או שהוא מוגבר מעבר לרגיל, חשוב להגיע לרופא המטפל לבדיקה.
פגיעה בסינוס: זוהי תקלה נדירה ב עלול השתל לחדור לסינוס, מה שיכול לגרום לזיהום.
אילו המלצות ניתנות לאחר השתלת שיניים
באופן כללי, רוב רובם המוחלט של הרופאים ימליצו למטופליהם לנוח, לשתות הרבה מים ולשמור על היגיינת פה טובה. כל עוד שומרים על הוראות הרופא המנתח, הסיכונים הולכים ופוחתים וכך גם תופעות לוואי פוטנציאליות. בדרך כלל, יהיה מומלץ לקחת חופש קצר מהעבודה או מכל פעילות שגרתית אחרת, לרבות פעילויות ספורט שונות. כמו כן, מומלץ להתייעץ עם הרופא באשר לסוגי המזונות שמותר או אסור לאכול לאחר ניתוחי שיניים. באופן כללי, בעוד שמזונות מסוימים יכולים לעזור בחיזוק הקשר בין השתל לעצם הלסת, מזונות אחרים עלולים לגרום לנזק ויש להימנע מהם. בתוך כך, יש להימנע למשל מאכילת מזונות קשים כמו:
ממתקים, אגוזים וקרמל קשה.
פופקורן, גרעינים ושאר הפיצוחים השונים.
מזון דביק (כמו טופי ומסטיקים) וחטיפים פריכים.
קבלו אבחון והבינו להיכן פניכם פונות לסיכומו של דבר, מידע זה כוח, ואכן חשוב להבין כמה שיותר לעומק מה כולל ההליך ומה הוא יצריך ממכם. המידע שרוכז במאמר לעיל נועד לעשות סדר בנושא של השתלות שיניים, אבל הוא לא נועד להחליף ייעוץ רפואי בהתאם למצב המטופל. מרפאת ד"ר אנדי ביואנג'ו מספקת את שירותי הרפואה הכירורגיים המתקדמים ביותר בענף, וזאת בצמוד לשימוש באמצעים, הציוד, המכשור הרפואי והכלים האיכותיים ביותר בכלל טכניקות ניתוחי פה שונים. צרו קשר עם המרפאה בטלפון 053-6112351 כדי לקבל אבחון מדויק לצרכים הדנטליים שלכם.
הקדמה הטכנולוגית והרפואית בתחום השתלת השיניים יצרה מהפך באיכות החיים של המטופלים
שיפור ניכר במראה האסתטי. הן נראות טבעיות.
השתל הדנטלי מתפקד כשן יציבה ומאפשר לעיסה נוחה יותר של מזון.
הרכבת גשרים ושיניים תותבות מצריכה השחזת שלהם הסמוכות ופוגעת בבריאותן. החדרתו אינה דורשת נגיעה בשיניים הסמוכות.
מהם הפאראמטרים להצלחת טיפולי השתלות
אורך החיים של החלקים הדנטליים תלוי במידה רבה בהקפדה על כללי הגיינה בסיסיים של הפה. למרות שמדובר בשיניים מלאכותיות, הן דורשות צחצוח, שימוש בחוט דנטלי וטיפול שיננית. ההצלחה של הטיפול גבוהה, בדרך כלל, ונעה בין 90%-95%.
ההצלחה הטיפול תלויה בגורמים שונים כמו, למשל בשיטת העבודה, ברופא המשתיל וברופא המשקם, בחומרים ובמתרפא עצמו (בעיקר גיל, מצב בריאות, ועישון). עישון כבד מעכב את יצירת וריפוי העצם וכך מפחית את סיכויי ההצלחה.
עם זאת, קיימים מקרים בהם הטיפול אינו מצליח מסיבות שונות שחלקן לא תמיד ברורות. הכישלון עלול להתרחש מיד לאחר ביצוע הקיבוע, לאחר מספר חודשים ואף לאחר סיום השיקום הפרותטי.
אי הצלחת הטיפול מתבטאת בכך שלא נוצר איחוי בין העצם והשתל - או שהאיחוי הראשוני שנוצר נספג, הוא מאבד אחיזתו בעצם וחייבים להוציאו. במקרים שכאלה ניתן לבצע, בדרך כלל, ניתוחי שיניים חוזרת לאחר כ-3 חודשים. למרבה הצער, אין באפשרות הרפואה המודרנית להבטיח הצלחה במקרה של שיקום על גבי שתלים, למרות מירב המאמצים.
ד"ר אנדי בויאנג'ו עומד בחזית הטיפול הדנטלי המתקדם, ומתמחה בבעיות שיניים מורכבות הדורשות מומחיות ייחודית. בין אם אתה זקוק לשתלים דנטליים, טיפול בהרדמה כללית, הרמת סינוס או הליכים שגרתיים, ד"ר בויאנג'ו מבטיח שכל מטופל יקבל טיפול מהמעלה הראשונה. בעולם המורכב של רפואת השיניים, מצבים מסוימים דורשים רמה גבוהה יותר של מיומנות רפואית. עם ד"ר בויאנג'ו, מובטח לך טיפול איכותי, תחושת ביטחון עמוקה וסיכוי משמעותי להצלחה. הניסיון הרב והמיומנויות שלו הופכים אותו לבחירה מהימנה עבור מטופלים המחפשים טיפול שיניים יוצא דופן. במרפאה של ד"ר בויאנג'ו, עם צוות מסור של אנשי מקצוע הדוברים עברית ורוסית, מוכנים להעניק טיפול אישי בשפה המועדפת עליך. גישה רב-לשונית זו מבטיחה תקשורת ברורה וחוויה נוחה לכל המטופלים. מחכים לכם אצלנו במרפאת ד"ר אנדי בויאנג'ו מומחה השתלות שיניים - התקשרו להצעת מחיר משתלמת! הגיעו אלינו לכתובת הרוקמים 26 א.ת. חולון, מרכז עזריאלי בניין C.
לפני השתלת שיניים, יעבור המטופל בדיקה קלינית הכולל צילום פנורמי וCT במרפאה, כדי לקבוע מהו הטיפול המתאים והנכון עבורו. חשוב שהרופא ישמע את ההיסטוריה הרפואית של המטופל וידע אילו תרופות הוא נוטל.
לפני השתלת שיניים חשוב לוודא שהפה נקי ובריא. יכול להיות שתצטרכו ניקוי מעמיק של השיניים והחניכיים אצל שיננית, או טיפול במחלות חניכיים קיימות. כאשר הפה בריא, הטיפול יהיה אפקטיבי יותר.
דבר נוסף למעשנים מביננו - ההמלצה העיקרית לאנשים מעשנים היא להפסיק לעשן לפני תהליך השתלת שיניים. משום שבסיגריה קיימים אלפי חומרים פעילים רעילים, העשויים לשבש את ריפוי העצם וקליטת השתלים. העישון אף גורם להתרופפות של החיבור בין השתל לעצם והרעלנים גורמים להתכווצות של כלי הדם, מה שעלול לגרום לדחיית השתל.
האם יש תופעות לוואי לאחר ניתוח השתלת שיניים?
להשתלת שיניים יש אחוזי הצלחה גבוהים ורוב המטופלים מעידים על שיפור באיכות החיים. יחד עם זאת, קיין סיכוי קל תופעות לוואי קלות לאחר ניתוח השתלת שתלים דנטליים כגון, כאבים בפה בכלל ובאזור ההשתלה בפרט. תיתכן נפיחות, דימום קל ואף איבוד תחושה לזמן מה בחלק מסוים של הפנים. כמו כן, לעיתים עלול להתרחש זיהום בשתל או מסביב לו. כמובן שיש אנשים שיחוו חלק מהתופעות - מי יותר ומי פחות – ובכל מקרה חריג, חשוב להגיע בזמן למרפאה לביקורת.
באילו מטופלים לא ניתן לבצע השתלות שיניים?
מעטים המקרים בהם לא ניתן לבצע השתלות שיניים, אולם, לא כולם יכולים לעבור השתלה באותה השיטה ולשם כך יש שיטות מגוונות להשתלת שיניים. במקרים של אנשים שחולים במחלות כמו סכרת, אוסטאופורוזיס, מחלות בהם קיימת פגיעה במערכת החיסונית וביכולת הריפוי העצמית של הגוף, כמו גם במצבים רפואיים שונים המעלים את הסיכוי לדחיית השתל, הסבירות להשתלת שיניים תהיה נמוכה, אולם יש לבחון כל מקרה לגופו עם הרופא המומחה ולהחליט על אופן הטיפול.
מהו זמן החלמה אחרי השתלת שיניים?
כל אדם הוא שונה וכל גוף מגיב אחרת, יש אנשים שמשתמשים במשככי כאבים ויש כאלה שלא, יש מי שמעשנים ולעומתם מי שלא, לכן זמן ההחלמה גם כן יהיה שונה מאדם לאדם.
רוב האנשים מדווחים כי הכאבים שוכחים בתוך כמה ימים והנפיחות הראשונית עוברת בתוך כשבוע. לאחר כשבועיים, אמור השתל להתחיל את תהליך התמזגותו עם העצם וזה עשוי להימשך מספר חודשים, אולם לא צפויים כאבים בשלב הזה.
האם השתלת שיניים תקפה לכל החיים?
אורך חיי השתל יהיה שונה מאדם לאדם ותלוי באורח חייו ובמצבו הגופני. לדוגמא: אורח חיי שתלים אצל אדם מעשן, יהיה נמוך יותר מאשר מאדם שאינו מעשן. הבשורה הטובה היא שאם שומרים על תחזוקה נאותה של הפה, כמו ניקוי אבנית בזמן וצחצוח שיניים מוקפד ונכון, הסבירות היא שלא יתפתחו מוקדי זיהום והשתל יחזיק זמן רב יותר ובכל מקרה, אורך חייו של השתל הוא בממוצע 15 שנים. חשוב לדעת שכאשר משתמשים דבר נוסף שחשוב לדעת כשמבצעים השתלת שתלים דנטליים וזה לבחור בחומרים איכותיים ועמידים.
ממה עשוי השתל הדנטלי?
בארגז הכלים של מרפאת השיניים שלנו מגוון סוגי שתלים אותם אנו מתאימים ללקוחותינו על פי הבדיקה הנערכת לפני תחילת הטיפול. כיום לכל מטופל יותאם השתל הייחודי המתאים לו. קיימים מספר סוגי שתלים כגון: צילינדריים, חרוטיים, מוברגים ובלתי מוברגים. רוב השתלים הדנטליים עשויים מטיטניום שטופל על ידי חומרים כימיים, המסייעים למתכת להיקלט בפה כשהיתרון שבשימוש במתכת זו היא האופן שבו היא מתקבלת בגוף האדם. אולם יש שתלים מסוג זירקוניה שהשימוש בו הוא נדיר יותר.
מי צריך לעבור השתלת עצם והרמת סינוס?
כל אדם הזקוק לטיפול השתלת שיניים וקיים אצלו מחסור בעצם, יזדקק להשתלת עצם והרמת סינוס. השתלת עצם והרמת סינוס נדרשת במידה ויש צורך בהשתלה של שתלים דנטליים, אך שכבת העצם הבסיסית נספגה ואין מספיק עצם לבצע התקנת שתל. במקרה שכזה, יש לעבות את העצם באמצעות הרמת סינוס – מצב שבו מעבים את העצם על חשבון חלל הסינוס.
חשוב לדעת שאנו עובדים בשיטות מתקדמות כגון שיטת DIVA המבוססת על שתל ״חכם״ ומאפשרת הרמת סינוס בפעולה כירורגית זעיר פולשנית, ההופכת את התהליך לקצר ובטוח, מפחיתה את משך הטיפול ואת הכאבים הנלווים לו. שתלי ביקון המושתלים בשיטה זו הם פתרון מושלם במקרים של חוסר עצם או של שן בודדת אותה צריך להשתיל ולהם אחוזי הצלחה גבוהים. לכן, כאשר לא ניתן לבצע הרמת סינוס או בניית עצם, חשוב לדעת שקיימים פתרונות נוספים.