השתלת שיניים בזאלית


מהי השתלת שיניים בזאלית? למי הפרוצדורה מתאימה, וכיצד היא מאפשרת לבצע שתלים ביום אחד?
השתלת שיניים בזאלית מבוצעת כאשר אין למטופל די נפח עצם לביצוע השתלת שיניים סטנדרטית.
עד לשנים האחרונות, אנשים שסובלים ממחלת הסוכרת, מעישון כבד, ומאובדן שיניים באופן כללי ובמקביל מספיגת עצם מוגברת בחניכיים, לא יכלו לעבור תהליך של השתלת שיניים ללא תהליכים מקדימים כגון, הרמת סינוס והשתלת עצם, שרובם פולשניים והצריכו החלמה וקליטה ארוכה. הטכנולוגיות המתקדמות ברפואת השיניים אפשרו לפתח טכניקות השתלה דנטלית חדשות ומתקדמות וכן שתלים דנטליים חדשניים במטרה לקצר תהליכים עבור אנשים הסובלים מחוסר עצם ואינם יכולים לעבור תהליך של השתלת שיניים קונבנציונאלית ללא הפרוצדורות המקדימות הארוכות.
השתלת שיניים בזאלית - טכניקה מתקדמת למחוסרי עצם
השתלת שיניים בזאלית היא אחת הטכניקות המתקדמות והיעילות ביותר. טכניקת השתלה בזאלית מייתרת את הצורך בתוסף עצם ובהמתנה ארוכה של מספר חודשים עד שנה, לקליטת העצם, ולאחר מכן, קליטת השתל בפה.
השתלה בזאלית מתאימה לאנשים שחסר להם נפח עצם בפה לצורך השתלת שיניים סטנדרטית והם זקוקים לפתרון אחר.
הייחודיות בהשתלה בזאלית
השתלת שיניים בזאלית היא השתלת שיניים מודרנית ומתקדמת. הייחודיות שלה בכך שהיא מנצלת באופן מיטבי את החלק הבסיסי של עצמות הלסת לעיגון ושמירה על השתלים יציבים במקומם.
בשיטת השתלת שיניים בזאלית (Basal implantology), השתלים הדנטליים ממוקמים בשכבה הבזאלית (קורטיקלית) בפה. תוך שימוש בשתלים בזאליים שפותחו במיוחד עבור המיקום הזה.
מתי מבצעים השתלת שיניים בזאלית?
השתלה בזאלית מבוצעת אצל מטופלים שמעוניינים בהשתלת שיניים אך המחסור בנפח העצם אצלם אינו מאפשר השתלת שיניים רגילה.
מהי עצם בזאלית וכיצד נוצר חוסר עצם?
מחסור בעצם נובע ממספר גורמים, ובעיקר לאחר עקירות שיניים, ככל שהאזור נשאר ריק ולא בוצעה השתלת שיניים כחלופה לשיניים שנעקרו במועד, העצם נספגת יותר ויותר. כך, באזור בו היתה עצם וניתן היה להשתיל בו שתלים סטנדרטיים, נותרה רק מעטפת חיצונית קשיחה ללא עצם (או עם כמות עצם מופחתת) שנקראת: עצם בזאלית.
השתלה בזאלית לחולי סוכרת
השתלת שיניים בזאלית נעשית אצל מטופלים שסובלים ממחלת חניכיים חמורה, שיכולה להיווצר מסוכרת, ומחלות נוספות שגורמות לספיגת עצם ומחסור בעצם הדרושה להשתלת שיניים קונבנציונאלית.
השתלה בזאלית מבוצעת בעיקר במקרים בהם יש מחסור חמור בעצם ולכן השתלה זו מותאמת לחולי סוכרת. ישנים מיקרים בהם לא ניתן לבצע השתלת שיניים רגילה, ובמקרים בהם השתלה דנטלית סטנדרטית נכשלה.
במקרים בהם העצם נספגה באופן כזה שלא נותר די נפח עצם להשתלה דנטלית רגילה, יש כמה אפשרויות:
1. הראשונה, לבצע תהליך של הוספת עצם הכולל לרוב הרמת סינוס סגורה או הרמת סינוס פתוחה. לאחר מכן להמתין עד שהעצם תיקלט היטב בפה ורק אז לבצע השתלה דנטלית רגילה. לרוב תהליך קליטת העצם בפה אורך מספר שבועות עד מספר חודשים.
2. אפשרות שנייה, במידה וחוסר העצם הוא באזור הלסת העליונה, לבצע השתלת שיניים באמצעות שתלים זיגומטים ייעודיים המוחדרים לעצם הלחי ולא לחניכיים כמו שתלים רגילים. שתלים אלו אינם מחייבים השתלת עצם, והם מספקים תמיכה לשיניים החדשות (כתרים/גשרים) בלסת העליונה.
האפשרות השלישית היא לבצע השתלה בזאלית המבוצעת באופן כזה שהשתלים אחוזים בשכבה החיצונית של העצם בלבד – השכבה הבזאלית.
למי מתאימה השתלת שיניים בזאלית?
השתלת שיניים בזאלית מתאימה במיוחד למטופלים שאין להם מסת עצם מספקת בחניכיים לביצוע השתלת שיניים רגילה.
- במקרים בהם למטופל יש פחות מ - 8 מ"מ גובה עצם ו- 6 מ"מ רוחב העצם, לא ניתן לבצע השתלת שיניים רגילה ללא בניית עצם קודם לכן. במצב זה ניתן לעבור השתלת שיניים בזאלית.
- כל מטופל שמעוניין לשפר את מראה הפה ותפקוד הלעיסה והדיבור יכול לעבור השתלת שיניים בזאלית שמקצרת את תהליכי ההשתלה הקונבנציונאליים והיא הרבה יותר קלה למטופל והרבה פחות פולשנית מהשתלה דנטלית רגילה.
- מטופלים הסובלים ממחלות רקע כגון: סוכרת, אוסטיאופורוזיס, ועוד, יכולים לעבור השתלת שיניים בזאלית. כמובן לאחר ווידוא מצבם הרפואי.
- מטופלים אשר נוטלים תרופות לדילול הדם באופן קבוע ואינם יכולים לעבור להיכנס הליך כירורגי פולשני, מוצאים מענה מצוין בטכניקת השתלת שיניים בזאלית.
- מטופלים שהשתמשו בתותבות לאורך תקופה ארוכה וסובלים משחיקת העצם. מטופלים שלא רוצים לעבור תהליך כירורגי פולשני והמתנה ארוכה לקליטת העצם והשתלים. מוצאים אף הם מענה מצוין בהשתלת שיניים בזאלית.
יתרונות השתלת שיניים בזאלית
השימוש בהשתלת שיניים בזאלית על מנת להחזיר את התפקוד ומראה השיניים שאבדו, היא חלופה מתקדמת, טובה ואפקטיבית מאוד לתהליכי השתלת שיניים קונבנציונליים.
שתלים דנטליים נחשפים לעומס כתוצאה מפעולת הלעיסה לאורך שנים, ופרצדורת השתלת שיניים בזאלית מאפשרת לשתלים הבזאליים להיקלט היטב ולשמש עוגן יציב לאורך שנים, לשיניים החלופיות.
הפרוצדורה הזו מועילה מאוד למטופל בכמה היבטים:
- חידוש מהיר של תפקוד הלעיסה
- יעילות תפקוד גבוהה
- הימנעות מתהליכים כירורגיים פולשניים, כגון הרמת סינוס פתוחה.
- כמו כן, השתלת שיניים בזאלית מאפשרת העמסה מיידית. כך שהמטופל יכול לצאת מהמרפאה עם שיניים חדשות כבר באותו היום.
- באמצעות השתלת שיניים בזאלית, כל מטופל כמעט יכול לקבל שיניים קבועות כמעט מיד לאחר ההשתלה, מבלי לעבור תהליכים נוספים פולשניים, כגון: הרמת סינוס והשתלת עצם, וללא תקופת המתנה ממושכת להחלמה וקליטת השתלים (שיכולה להימשך החל ממספר חודשים ועד שנה לאחר ניתוח השתלת עצם והשתלה דנטלית באמצעות שתלים קונבנציונליים).
- המטופל חוזר לתפקוד מלא מיד לאחר הטיפול והוא יכול להתחיל ללעוס ולאכול זמן קצר כבר לאחר התקנת הכתרים/הגשרים.
לאור היתרונות הרבים, ניתן לראות כי שימוש בטכניקת השתלת שיניים בזאליית מעניקה פתרון קבע מצוין למטופלים שמעוניינים בהשתלת שיניים, אבל הם מחוסרי עצם מספקת להשתלת שיניים רגילה.
הטכניקה בהשתלת שיניים בזאלית
טכניקת השתלת שיניים בזאלית היא פחות פולשנית, פחות מכאיבה והרבה יותר מהירה מאשר טכניקת השתלת שיניים קונבנציונאלית.
השתלת שיניים בזאלית צריכה להיעשות על ידי רופא שיניים מקצועי ומנוסה שמכיר את הטכניקה היטב ויודע כיצד להגיע לעצם הבזאלית ולהתקין בה את השתלים במקצועיות ובבטחה.
לצורך כך נדרשת היכרות עם הטכניקה, מיומנות רבה וטכנולוגיה מתאימה, על מנת לבצע את הקידוחים בדיוק וביעילות ולאחר מכן את ההשתלה הדנטלית. באמצעות שתלים בזאליים מתקדמים ופרוצדורה איכותית ומקצועית, מושגות התוצאות האופטימליות עבור המטופל.
מהם שתלים בזאליים?
ישנם סוגים שונים של שתלים להשתלת שיניים בזאלית.
- שתלים הבזאליים תוכננו ופותחו במיוחד לניצולת גבוהה של העצם הבזאלית ולעיגון יציב בתוכה.
- השתלים הבזאליים עשויים ממתכת טיטניום ברמת איכות גבוהה מאוד.
- שתלים בזאליים מתאימים לעצם לסת דקה מאוד (חוסר בעובי עצם הרכס) או עצם בגובה לא מספק לשתלים קונבנציונאליים.
- הם פותחו ותוכננו לצורך העמסה מיידית, כך שהמטופל יכול לצאת עם שיניים קבועות תוך חמישה ימים מתחילת הטיפול.
- השתלים בזאליים מאופיינים בכך שהם מתאימים במיוחד הם במקרים בהם אין מספיק עצם, כשהרכס דק מאוד ובעיקר במקרים בהם אורך השיניים ארוך יחסית, במקרים שבהם יש צורך לעקור שיניים מרובות ובמקרים שבהם אזור מיקום השתל הוזנח ומצבו לא אופטימלי.
- הם ייעודיים לנצילות גבוהה של חומר העצם של המטופל עצמו.
- העיגון שלהם מיטבי והם מייתרים תהליכים כירורגיים פולשניים נלווים.
היכן ממוקמים השתלים הבזאליים?
שתלים בזאליים מושתלים לרוחב. הם ממוקמים בפן הצדי של עצם הלסת. השתלים הבזאליים מיוצרים כך שאין להם ראש בורג וניתן להחדיר אותם מהצד במקום מלמעלה בהברגה.
כיצד מבוצעת השתלת שיניים בזאלית?
השתלת שיניים בזאלית מבוצעת בטכניקה זעיר פולשנית, בהרדמה מקומית (במידת הצורך, ניתן לבצע השתלת שיניים בזאלית גם בהרדמה כללית).
בהשתלת שיניים בזאלית השתלים מוחדרים אל עצם הבסיס של הגולגולת. עצמות הלסת מורכבות משתי שכבות, השכבה בסיסית (בזאלית), והשכבה השנייה שאוחזת את השיניים (שכבת העצם האלבאולרית). כאשר מאבדים שיניים וחולפת תקופת זמן מסוימת מאז העקירה, העצם האלבאולרית נספגת. במצב זה בו העצם נספגת, אין אפשרות לבצע השתלת שיניים קונבנציונאלית שמצריכה עצם סביב השתל לצורך קליטתו ועיגונו היציב. מטופלים מחוסרי עצם יכולים לעבור השתלת שיניים קונבנציונאלית במרבית המקרים, אולם קודם לכן יצטרכו לעבור פרוצדורות מקדימות, ביניהן: הרמס סינוס והשתלת עצם, ולהמתין במשך זמן ארוך עד לקליטת העצם בפה. מטופלים שרוצים לעבור השתלת שיניים מהירה ולקבל שיניים חדשות בזמן קצר או כבר באותו היום, יכולים להשיג זאת באמצעות השתלת שיניים בזאלית. בשיטה זו השתלים ממוקמים בעצם הבזאלית במקום בעצם האלבאולרית שנספגה, ומעוגנים בה היטב.
היתרון שמופק מכך שהשתלים הבזאליים מוחדרים אל בסיס עצם הלסת הוא שהתהליכים הביולוגיים, המתרחשים בעצם הזו לא גורמים לאטרופיה של רקמת העצם בהיעדר השן. היא מהווה אלטרנטיבה מצוינת להשתלת שיניים לאחר ספיגת עצם, ובמקרים בהם היעדרות ממושכת של מספר שיניים גרמה לניוון חזק של הבסיס העצמי של החניכיים.
השתלה בזאלית מאפשרת למחוסרי עצם לצאת עם מערכת שיניים זמנית חדשה באותו היום ובתוך שבוע לקבל את השיניים הקבועות ולחזור לשגרת חיים רגילה. זהו הליך מהיר למחוסרי עצם ברמה קיצונית בעולם הרפואה הדנטלית.
במהלך השתלת שיניים בזאלית, רופא השיניים יוצר את החלל הרצוי בעצם הבזאלית עבור השתל על ידי קדיחת חור בחניכיים במקום ביצוע חתך. הרופא קודח חורים קטנים בחניכיים ומחדיר את השתלים בחלק הקשה של העצם, לא בחומר העצם הרך והספוג. הרופא משתמש בעצם הבזאלית בכל אזורי שלד הפנים, שהיא עצם יציבה וחזקה לספיגה. זו הסיבה לכך ששתלים בזאליים מאפשרים קיבוע של כתרים/גשרים זמן קצר לאחר הניתוח.
בטכניקת השתלת שיניים בזאלית ניתן להשתיל בין 8-12 שתלים, תלוי ברוחב הלסת. הטכניקה מצריכה מספר שתלים גבוה יותר מאשר בהשתלת שיניים קונבנציונאלית, לצורך השגת יציבות, וניתן לבצע העמסה מיידית כדי שהמטופל ייצא הביתה עם שיניים חדשות באותו יום.
השתלת שיניים בזאלית ביום אחד
השתלת שיניים בזאלית היא הטכניקה האידאלית להשתלת שיניים ביום אחד. השתלי הבזאליים מתאימים ברובם להעמסה מידית והם מאפשרים לרופא השיניים לבצע את השתלת השתלים, יצירת המבנים וכתרים זמניים כבר באותו הטיפול, כך שהמטופל יוצא מהמרפאה עם שיניים חדשות באותו היום.
טכנולוגיית השתלת שיניים מידית המתאפשרת על ידי העמסה מידית על השתלים, מאפשרת למטופל שיקום מלא של הלסת תוך מספר ימים, כשהוא מקבל את הכתרים הקבועים.
השתלת שיניים בזאלית היא טכניקה מיוחדת אשר מצריכה ידע רב, מקצועיות וניסיון ספציפי, כל אלו לצד ציוד מתקדם מתאים. על מנת להבטיח את איכות ההשתלה וקליטת השתלים בפה לאורך זמן, חשוב לבחור ברופא השיניים המתאים לבצע זאת ובמרפאת השיניים העדכנית והמתקדמת.
מומלץ לעבור השתלת שיניים בזאלית במרפאת שיניים בעלת ניסיון רב בתחום על מנת להבטיח אחוזי הצלחה גבוהים. תנאים מיטביים לביצוע פרוצדורת השתלת שיניים בזאלית מגדילים לאין שיעור את סיכויי ההצלחה וישמרו על השתלים לאורך שנים ארוכות.
השתלות שיניים במרכז של ד"ר אנדי בויאנג'ו
במרכז הרפואי ד"ר אנדי בויאנג'ו מיושמות טכניקות השתלת שיניים מתקדמות מאוד באמצעים טכנולוגיים חדשניים המבטיחים תוצאות אופטימליות עבור המטופל וחוויית טיפול אישית, סובלנית ויוצאת דופן.
תהליך השתלת שתלים בזאלית במרכז מבוצע באופן מקצועי, יסודי ואיכותי ביותר תוך התאמה אישית לצרכי המטופל ולמצבו. מרפאת השיניים של ד"ר אנדי בויאנג'ו פועלת בשאיפה לייצר חוויה טיפולית שלווה ונעימה ככל האפשר, תוך חיסכון בזמן וכאבים והשגת התוצאות הטובות ביותר עבור כל מטופל.
ניתן להיוועץ עם רופא השיניים לגבי טיפול השתלת שיניים בזאלית וטכניקת השתלה בזאלית ביום אחד